Karakterweekend Oktober 2018

Karakterweekend Oktober 2018

Vanaf donderdagavond 18 oktober mochten wij, 12 mannen uit Wilsum, een karakterweekend beleven. Onze intentie van het weekend was om te groeien in het geloof en dat het tot zegen mag zijn voor onze vrouwen, gezinnen maar ook voor ons dorp. Hieronder een verslag (deels gemaakt door onze geestelijk leider Jacob Jan Oostra van het weekend. De namen hierin vermeld zijn leden van de crew die ons dit weekend hebben begeleid).

We begonnen met elkaar op de parkeerplaats in Zelhem, je voelde hier en daar de spanning en onzekerheid. Ohh mannen wat doe ik hier eigenlijk, waarom heb ik me aangemeld. Na het welkomstwoord hebben we elkaar iets beter leren kennen voordat we de eerste kilometers gingen maken met onze rugzakken van 15 kg.
Aangekomen in het bivak stond onze mooie onderkomen al op ons te wachten.. Dus niet 🙂 die mochten we zelf nog even gaan maken.. leuk man. Vanaf een boom een touwtje spannen aan 2 staanders, zeil er over en onder en met hout uit het bos tentharingen maken en de tent staat (voor en achter wel open…).
Maar eerst nog de eerste spreekbeurt: Van Haran naar Kanaan. Blijven we steken in ons land van geestelijke stilstand of gaan we op weg naar het ons persoonlijk beloofde land Kanaan. We mochten een prachtige steen van  4 kilo uit zoeken die de volgende dag door een ieder van ons steeds meer geliefd werd… Een steen die stond voor ons vertrek uit Haran.
Een korte nacht, 6 uur op en de sportkleren aan, hardlopen en opdrukken en van die mooie “twerks”. Ezechiel 47: God ziet je staan, Hij laat je niet kopje onder gaan.

Dan de rest van de dag een stuk lopen (32 km) met de rugzak en steen, met om de paar kilometer een spreekbeurt. Heerlijke bemoedigende woorden die stilletjes ons hart binnen kwamen. En God was al bezig met je ook al had je het niet in de gaten.
Uiteraard vergeten we het heerlijke wilde wild diner niet!  Uiteindelijk is het nacht en mogen we lekker gaan slapen met een mooie temperatuur van rond het vriespunt. Lig je net lekker en kunnen we er weer uit. De nachtwake door John, bidden voor onze geliefden. Wat een mooi moment onder die sterrennacht. Mannen laten we dit meer doen. Bidden voor ons gezin, vrouw, kinderen en geliefden. Als je eens niet slapen kan, ga er dan uit en op de knieën in de woonkamer bidden voor je…

Zaterdagochtend breekt aan, eindelijk worden we verlost van die steen. 4 KILO!! Met een prachtig mooi uitzicht worden we meegenomen en voorbereid op wat er die dag gaat gebeuren. Het geheim van Abraham; hoe kon hij ooit die berg stap voor stap op. En dit in verhouding hoe Jezus voor ons die berg op ging. Hoe mooier kan een dag beginnen.
De zon komt op maakt de morgen wakker..

The games, bruggen bouwen teamwork en teamtijd. Nooit verwacht met droge schoenen naar de overkant te komen. Vervolgens worstelen, man tegen man worstelingen in de ring om daarna man met man worstelen in gebed en bidden voor een opwekking in Nederland.
De spanning begint te komen en opeens is de knop om: we gaan knallen, we gaan stappen maken in geloof; Johan neemt ons mee in de Jabbok worsteling, vol op in de zon gaan we lopen met die zak aan ons lichaam, nog steeds die zon, Het is alsof God steeds harder straalt in ons gezicht. Hij komt dichterbij of.. komen wij dichter bij Hem?
Bij John mogen we de last neerleggen en verruilen voor “het hout”. De laatste kilometers nu met de zon in ons rug. Een schaduw gaat voor ons uit in de vorm van een kruis.. hoe treffend is dat. En dan de woorden: “Het is volbracht”

Gebroken kom ik aan bij het kruis. Opeens klinkt daar die oproep: Als jij wil dat de dood niet het laatste hoofdstuk is in jouw leven, kom dan naar voren en kniel voor Jezus. Want; “U bent hier in ons midden Heer” En door het kruis heen ziet hij mij staan en wacht met wijd open armen op mij. Ik kom naar het kruis en samen met mij nog 15 man en vervolgens allemaal. Op de knieën voor Jezus, EEN NIEUW LEVEN, EEN NIEUWE START. Tranen stromen over mijn wangen en er is feest in de hemel! Johan neemt ons mee in het avondmaal, nog nooit zo een avondmaal gevierd, het geeft een hele nieuwe betekenis. Machtig dit.

Tja en dan na de polo’s het 4-Meal. Genieten was dat opnieuw. Heerlijk die gasten van logistiek. Vervolgens nog machtig mooie en gezellige tijd gehad bij het vuur.

De zondag breekt aan en niemand denkt nog terug aan die zware vrijdag. Blije gezichten, open gezichten, vervulde harten.. Een prachtig woord van Gijs en vervolgens de getuigenissen; What happens in Zelhem stays in Zelhem. Wat heeft dit weekend veel losgemaakt, harten genezen, levens veranderd, feest in de hemel en in de omgeving van Zelhem.

Het weekend was voor ons, 12 mannen, een bijzonder geweldige ervaring. Dat wij, een ieder zo verschillend maar 1 in geloof samen op mochten trekken en zo fijne goede gesprekken mochten hebben.
klik hier voor nog meer foto’s!

Dit willen wij ook graag met andere mannen in het dorp ervaren en daarom nog een datum voor alle mannen om te noteren:

Zaterdagochtend 24 november 2018 hopen we (na een prachtige 1ste editie) weer een wandeling te maken in de vroege ochtend. We hopen te genieten van de zonsopkomst, waarbij we genieten van Gods grote schepping, elkaar ontmoeten en nadenken over de Bijbel. Een beter begin van de dag is er niet, dus ga mee! We verzamelen om 7.00 uur op De Brink. We hopen rond 9.00 uur terug te zijn. Leeftijd speelt geen rol! Twijfel? Gewoon DOEN!